Špedicija i carinske usluge

Naša kompanija vam pored usluge selidbe i transporta robe nudi uslugu obavljanja kompletne carinske procedure. Za naše klijente pribavljamo sve neophodne dozvole za izvoz roba različitih vrsta i sve neophodne formalnosti vezane za uvoz/izvoz robe.

Stručnih tim ljudi naše kompanije je obučen za tumačenje carinskih i spoljnotrgovinskih propisa. Oni veoma dobro poznaju zakonske regulative što unapređuje naš kvalitet usluge.

Za svaki carinski postupak veoma je važno poštovati propisanu carinsku proceduru i kvalitetno organizovati sam proces. Takođe, veoma je važno klijentima obezbediti najniže moguće troškove.

Klijenti sa kojima smo sarađivali su pre same organizacije transporta robe kontaktirali naše stručne ljude kako bi dobili adekvatne informacije o troškovima i pravima i obavezama. Na taj način otklonjene su mogućnosti potencijalnih komplikacija koje su mogle dovesti do neželjenih troškova klijenata. Takođe, neinformisanost klijenta bi mogla dovesti do carinskih prekršaja.

Naša usluge carinskog posredovanja obuhvata između ostalog i izradu carinskih deklaracija, savetodavne usluge u vezi uvoza, izvoza, transporta ili skladištenja robe, određivanje tarifnog broja robe i druge neophodne dokumentacije i proračuna.
Roba koja je zabranjena za uvoz: droga, otrovi, pesticidi, opasne materije, oružje, municija i drugo.

Predmeti koji ne podležu carini su pre svega, lični prtljag poput odeće, obuće, pribora za higijenu, hrane i slično. Za određenu robu postoje i jasni propisi u pogledu količina koja će se smatrati ličnim prtljagom (npr. jedan parfem, jedna toaletna voda, litar alkoholnog pića, kao i duvanske prerađevine u količini od 200 cigareta ili 50 cigara ili 250 grama duvana – ili ukupno 250 grama svih duvanskih prerađevina zajedno).

Carini ne podležu ni predmeti za ličnu upotrebu kupljene u inostranstvu poput odeće, obuće, tehnike, ukoliko njihova ukupna vrednost ne prelazi 100 evra. Vrednost robe dokazuje se fiskalnim računom. Kazne za carinske prekršaje su novčane i u iznosu variraju od jednostruke do petostruke vrednosti robe.

Za izračunavanje carinskih troškova, možete nam u bilo koje doba dana poslati upit. Naš stručni tim će vam blagovremeno dostaviti neophodne savete.